Hos oss hittar du massor av material till Pärlbroderi, Broderi på väv, Hobbymaterial & Smyckestillbehör.

Pärlbroderi:

Den här typen av broderi är för alla handarbetare och hobbyintresserade. Sy med pärlor har man ju gjort i tusentals år men just pärlbroderi härstammar från tekniken som grönländarna använde sig av när dem sydde sina klädnadsprydnader.
Vi designar varje år mellan 60 – 70 nya pärlbroderimodeller som kommer ut omkring september månad. Nyheterna presenteras varje år vid Öppet Hus i början på september, samt med brev till våra kunder och intresserade.

Vävbroderi:

Traditionella broderier på bl.a. aidaväv byts garnet med fördel ut till pärlor. Det finns ett massor av mönster att använda sig av varav vi har en hel del att erbjuda, en del eget design, design från JM-perlen, Permin, Rico, DMC m.fl. Du syr endast “halva korsstygn” och behöver bara byta tråd när den tar slut, aldrig p.g.a. färgbyte.

Smycke & Hobby

Här kommer ständigt nyheter! Nya smyckespärlor och smyckestillbehör och annat hobbypyssel för tiden.

Företaget:

Elises Pärlateljé AB har funnits i ca 40 år. Det startades av Ingrid Elise och började genom kursverksamhet hos bl.a. ABF. Det utvecklades sen till en firma där lagret bestod av 2 hyllor i ett högskåp i köket. I slutet av 80-talet flyttade familjen ut. För övrigt hoppar övriga familjemedlemmar in och hjälper “mamma” vid behov; maken Calle, barnen Heidi, Kim och Lone.

Från 1/1 2020 är det Karina Andersson från Kyrkhult som driver Elises Pärlatelje vidare som enskild firma. Karina har pärlat i 25år och haft försäljning sedan 2012.

Vår försäljning sker mestadels via postorder, ca 98 %. Resterande sker i vår butik där vi visar många av våra modeller. Kom gärna och besök oss, se vår utställning och få massor av inspiration!

Alla bilder och texter på Elises Pärlateljes hemsida är skyddat enligt upphovsrättslagen och får således inte kopieras eller på annat sätt tas från sidan.